Παράταση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ εντός της εβδομάδας

giatroi-eopyy

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση των συμβάσεων των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως το τέλος Μαρτίου 2016 και στη συνέχεια θα προχωρήσει η αποπληρωμή Ιουλίου, Αυγούστου, όσον αφορά τις επισκέψεις και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων-εξετάσεων. Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων-πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει «αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου». Επίσης, σημειώνει ότι απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα την υποχρεώσει σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

Αυτό άλλωστε ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη με τους εκπροσώπους της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), όπου επίσης τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους γιατρούς, με πρωταρχικό, τη μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού, που έχει ως αποτέλεσμα «την έντονη οικονομική δυσπραγία τους», ενώ κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι «ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …