4,7 δις έχασαν από το 2014 τα Ελληνικά νοικοκυριά

eyro-620x371

Συνεχίζονται οι απώλειες που έφτασαν τα 4,7 δις. ευρώ, από το 2014 ακι μετά για τα εισοδήματα των Ελληνικών νοικοκυριών, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υποχώρησαν στα 118 δισ. ευρώ από 122,7 δισ. ευρώ το 2013.

Στην ανάλυση των στοιχείων που συγκέντρωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τονίζει ότι η περαιτέρω πτώση, οφείλεται στη μείωση κατά 2% των αποδοχών των εργαζόμενων και κατά 2,6% των κοινωνικών παροχών.

-Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε το 2014 κατά 2,2% σε 125 δισ. ευρώ έναντι 127,9 δισ. ευρώ το 2013.

-Το ποσοστό της αποταμίευσης (ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα) υποχώρησε κατά 6%, ενώ ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών αυξήθηκε οριακά κατά 6,2% στα 8,2 δισ. ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …