Ένα βήμα από νέες κινητοποιήσεις το προσωπικό του ΕΚΑΒ

ekab-asthenoforo
Εδώ και τώρα ζητούν την επίλυση του ζητήματος της ασφαλιστικής τους κάλυψης που καταργείται νομοθετικά από 1η Ιανουαρίου 2016, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, ειδάλλως η κυβέρνηση θα κληθεί να βρει λύση στην έναρξη των κινητοποιήσεων τους, με τις οποίες απειλούν.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Η κάλυψη αυτή είναι αυτονόητη για ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος. Αντιμετωπίζουμε όμως πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα. Εμείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε την κατάργηση του δικαιώματός μας αυτού, που το θεωρούμε στοιχειώδες μέτρο πρόνοιας.
Με το άρθρο 5 του ν. 2194/94 θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση με δαπάνη του δημοσίου όλων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα ,ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα κλπ).
Η πρόσθετη αυτή ασφαλιστική κάλυψη έγινε λόγω της «ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 13 εργαζόμενοι από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο άλλοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …