Έως 30/9/2016 η εκταμίευση των δανείων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας

espa-thumb-large
Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016, θα γίνει η εκταμίευση του συνόλου των δανείων που παρέχονται στο πλαίσιο των δράσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα, όπως προκύπτει η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθτηκε στο Διαύγεια, των Τσακαλώτου και  Χαρίτση.
Όπως αποφασίστηκε:
- «Οι τόκοι από πληρωμές Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ή σε Μέσα Χρηματοοικονομικής Τεχνικής, οι εισπράξεις και οι πόροι που επιστρέφονται στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, μετά την αρχική επένδυσή τους από Μέσα Χρηματοοικονομικής Τεχνικής σε επιχειρήσεις ή απομένουν, μετά την αποδέσμευση των εγγυήσεων, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1083/2006, Άρθρο 78, §7 και τις αποφάσεις οι οποίες αφορούν στην πολιτική εξόδου από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, όπως αυτή θα περιγραφεί στη Συμφωνία Χρηματοδότησης».
- «Πόροι του ταμείου, για τους οποίους, μετά από σχετικές αναφορές προόδου του δικαιούχου, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης, δύναται να επιστρέφονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εν όλω ή εν μέρει και ανά επιχειρησιακό πρόγραμμα που συνεισέφερε, με εισήγηση της ασκούσας καθήκοντα Διαχειριστικής Αρχής ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …