Ισόβια κάθειρξη για δημοτικό εργαζόμενο

dikastirio_

Την κάθειρξη των ισοβίων επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σε δημοτικό υπάλληλο της περιοχής, που από την θέση του πρώην ταμία του Δήμου Ιωαννίνων, κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2013, με τον ίδιο στην απολογία του να επιμένει ότι είναι αθώος και ότι οι κατηγορίες ήταν "κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες για να καλυφθεί η διπλή τραγωδία στο Πέραμα", συνδέοντάς την ουσιαστικά με το έλλειμμα, το οποίο χαρακτήρισε "εικονικό".

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε αναξιόπιστη την πραγματογνωμοσύνη του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτριου Φίλη, είπε πως δεν αναγνωρίζει τα πορίσματα των τεσσάρων ελέγχων,  ενώ άφησε αιχμές ότι δέχονταν πολιτικές πιέσεις, τονίζοντας "μας πίεζαν να πληρώνουμε χωρίς να έχουν εκδοθεί εντάλματα…".

Ο συνήγορός του Δημήτρης Δήμος, υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά την απόφαση, ότι ο εντολέας του δηλώνει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αθώος και θα προσβάλει την απόφαση στο Εφετείο, προκειμένου να δικαιωθεί. "Ο πρώην ταμίας ζητά να συμπεριληφθούν στην δικογραφία, τα αντίγραφα όλων των παραστατικών, με βάση τα οποία έλαβε την απόφαση η επιτροπή που έκανε την έρευνα για το έλλειμμα."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …