Στο στόχαστρο της Telegraph η σύνταξη των Ελλήνων κομμωτών

κομμμ

«Top 1» γεγονός της χρονιάς που έφυγε ήταν για την βρετανική εφημερίδα "Telegraph", το γεγονός ότι οι Έλληνες κομμωτές μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 50 ετών με πλήρη σύνταξη, γιατί η κομμωτική είχε συμπεριληφθεί στα «ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Μάλιστα η εφημερίδα "Telegraph" συγκρίνει έναν εργαζόμενο σε μία γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων στη Λειψία της Γερμανίας, ο οποίος θα πρέπει να εργαστεί μέχρι την ηλικία των 65 ετών για να πάρει σύνταξη και μιας Ελληνίδας κομμώτριας, η οποία σε ηλικία 51 ετών, «μπορεί να ξεκουράζεται στο σπίτι της».

Στο σχετικό άρθρο τονίζεται πως , τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε. εστιάζουν την κριτική τους στις αλόγιστες δαπάνες της χώρας καθώς και την αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην Ελλάδα. Οι περισσότερες παραγωγικές χώρες μόνο να τις... ονειρευτούν θα μπορούσαν, γράφει.

Σύμφωνα με τη "Telegraph" στο άρθρο της για τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το χρονιά που πέρασε, ήταν το γεγονός ότι το 2015 οι Έλληνες κατηγορούσαν τη λιτότητα για τα δεινά τους, αλλά το «ελληνικό παράδοξο», ήθελε τους κομμωτές στην σύνταξη από τα 50 τους!

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …