Υποχρεωτική εγγραφή των φαρμακοποιών στο ΓΕΜΗ

farmakopoios_626_355
Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, προβλέπει την άμεση μάλιστα υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων, στα κατά τόπους  Επιμελητήρια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

"Στο ΓΕΜΗ εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που είναι έμποροι στην ημεδαπή και επομένως εγγράφονται και οι φαρμακοποιοί.

Προθεσμία εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων οποιουδήποτε είδους στο ΓΕΜΗ δεν προβλέπεται από το νόμο.
Προβλέπεται υποχρέωση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των προσωπικών εταιρειών με προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της εν λόγω δήλωσης στη φορολογική διοίκηση1, προθεσμία η οποία ούτως ή άλλως έχει παρέλθει.
Προϋπόθεση για την καταχώριση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης είναι η εγγραφή του υπόχρεου στο ΓΕΜΗ. Συνεπώς εν τοις πράγμασι η προθεσμία εγγραφής των ατομικών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ είναι ίδια με αυτή του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης, και άρα έχει επίσης παρέλθει.
Δεν τίθεται θέμα παράτασης των προθεσμιών για την εγγραφή ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων στο ΓΕΜΗ, αλλάπροκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία το ΓΕΜΗ αλλά και των ίδιων των φαρμακείων, οι εγγραφές που εκκρεμούν πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν."
Πάντως κυρώσεις για την εκπρόθεσμη εγγραφή της ατομικής επιχείρησης και την εκπρόθεσμη καταχώριση του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης δεν μπορούν να επιβληθούν γιατί δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …