Κατρούγκαλος: Ξεκινά μία σκληρή διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό(VIDEO)

590_eb2b809c458551bf34bf3aaa381d144f

Στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πως ούτε καν θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, με τις προτάσεις ούτε να έχουν απορριφθεί, ούτε να έχουν εγκριθεί, αλλά όλα να είναι στο τραπέζι, εστίασε στην εμφάνισή του στην ΕΡΤ, από την οποία επιχείρησε να ενημερώσει συνδικάτα και ασφαλισμένους, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ωστόσο αποκάλυψε ότι δεν προσπαθούμε να σώσουμε τις επικουρικές άνω των 170 ευρώ, αλλά να μην τις χάσουμε τελείως:

«Δεν θεωρώ την μάχη για τις επικουρικές συντάξεις χαμένη, εικονική. Δεν το λέω αυτό για τα μάτια του κόσμου. Aν υπάρξει αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση θα ζητήσει ξανά τη γνώμη των πολιτικών αρχηγών ώστε να έχουμε μία εθνική γραμμή απέναντι σε αυτό το ζήτημα. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν έχουμε και την κοινωνία που θα πρέπει να δούμε προς τα πού θα κατευθυνθεί».

Πάντως άκρως αρνητική ήταν η φράση του υπουργού απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι χαίρετε που "το κείμενο συντάχθηκε στην Ελλάδα και δεν ήρθε μεταφρασμένο από το εξωτερικό". Η απόλυτη κατάντια μιας κατά τ΄άλλα εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης...

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …