Απόλυση "εργαζόμενου"-Δεν είχε πατήσει επί ένα χρόνο στη δουλειά του

βουληηη

Από τις 6-10-2014 είχε να παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του υπάλληλος της Βουλής-επιμελητής με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που όλο αυτό το διάστημα πληρωνόταν κανονικά, όταν άλλοι φτύνουν αίμα για μία δουλειά με αποδοχές ψίχουλα.

Τελικά η δικαίωση ήρθε αν και καθυστερημένα και ο "έξυπνος" εργαζόμενος είναι επίσημα άνεργος με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που την κοινοποίησε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Η απόφαση έχει ως εξής:

“Με την 19199/12772/24-12-2015 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας με τη Βουλή του…, ο οποίος κατέχει θέση επιμελητού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προβλεπόμενη από το άρθρο 85 παρ. 6 περ. ε΄ (πρώην άρθρο 79 παρ. 6ε΄) του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄ – ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, μετά την ομόφωνη σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους της

Βουλής (1/19-11-2015 πρακτικό), επειδή ο ανωτέρω απουσιάζει αδικαιολόγητα από την υπηρεσία συνεχώς από τις 6-10-2014, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 46 και 53 του ΠΔ 410/1988, όπως ισχύει, οι οποίες εφαρμόζονται και στους υπαλλήλους της Βουλής με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά παραπομπή του άρθρου 85 παρ. 10 του Κανονισμού της Βουλής ( Μέρος Β΄ – ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει. Η λύση της σύμβασης εργασίας επέρχεται από την ανακοίνωση της παρούσας στον υπάλληλο”.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Στα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

Ευχές με στελέχη του υπουργείου και οπλίτες αντάλλαξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ο Υπουργός Εθνικής …