Δείτε ποιοι απεργούν 13 χρόνια από την προηγούμενη κινητοποίησή τους

Ρότερνταμ

Χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για να αποφασίσουν να ξαν΄ απεργήσουν, όμως τώρα που το θεώρησαν αναγκαίο το έπραξαν, οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, αυτό του Ρότερνταμ, οι οποίοι διανύουν τώρα την 24ωρη απεργία τους που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής.
Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό καταγγέλλουν ότι κινδυνεύουν 800 συνάδελφοί τους με απόλυση και προειδοποιούν με κλιμάκωση εάν δεν ακυρωθούν τα σχετικά σχέδια των αρμοδίων, γιατί δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
Τα συνδικάτα FNV και CNV στην κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν:
"Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απώλειες θέσεων εργασίας μετά την εγκατάσταση νέων, εξαιρετικά αυτοματοποιημένων τερματικών".
Όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ:
"Το σχέδιο για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, ονόματι Maasvlakte 2, που είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών στην Ολλανδία εδώ και δεκαετίες, έχει στόχο να διπλασιαστεί η δυνατότητα μεταφόρτωσης.
Περίπου 700 εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Τα συνδικάτα ζητούν επίσης να μην γίνουν απολύσεις ως τουλάχιστον το 2020 και οι συνθήκες εργασίας για τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους να βελτιωθούν."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …