Η σιωπή Μειμαράκη, η συνάντηση με Τσίπρα στο προσκήνιο και το τηλεγράφημα του Ρόιτερς

mitsotakis1_1
Το νέο Πρόεδρο της ΝΔ συνεχάρη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έδωσε τις ευχές του και μάλιστα συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να συναντηθούν, αλλά ημερομηνία δεν έχει ορισθεί ακόμα.
Τα συγχαρίκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και μάλιστα συμφώνησαν να συναντηθούν.
Με το νέο Πρόεδρο της ΝΔ για να τον συγχαρεί, επικοινώνησε και ο Αντώνης Σαμαράς. "Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού", τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς.
Μέσω Facebook, επέλεξε να αντιδράσει η Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του νέου προέδρου, που συγκρατημένα τον συγχαίρει.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η στάση Μειμαράκη που εν εμφανίστηκε να μιλήσει δημόσια για την ήττα του, δεν εμφανίστηκε στο εκλογικό του κέντρο και αρκέστηκε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί. Εξαίρεση μία ανάρτηση στο twitter με την οποία ευχαριστούσε όλους όσους τον στήριξαν στην εκλογική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε τηλεγράφημα του το πρακτορείο Ρόιτερς, αναφέρεται στους "Έλληνες συντηρητικοούς που εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης, 47χρονος μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Τσίπρα "ψεύτη", αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …