Κινητοποιούνται οι συνταξιούχοι για το ασφαλιστικό

sygkentrosi_ergazomenon_sto_syntagma

Στο συλλαλητήριο που διοοργανώνει η ΑΔΕΔΥ για το προσεχές Σάββατο 16 Γενάρη στις 12.00, στην Ομόνοια, θα συμμετάσχει η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων, που εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε γενική συστράτευση τα μέλη της ανά την Ελλάδα.

"Τρέχοντας ασθμαίνως να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε με την είσοδο του νέου χρόνου τις προτάσεις για την αποδόμηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και την περικοπή των συντάξεων.

Οι προτάσεις αυτές που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές -και όπως δέχονται και κυβερνητικοί παράγοντες- το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προκαθορισθεί··βάζουν ταφόπετρα στο ασφαλιστικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε γιατί:

  • λεηλατεί ακόμα περισσότερο τις ήδη μειωμένες συντάξεις των συνταξιούχων, μέσα από τον επανϋπολογισμό τους με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης!!!!!

  • εξαφανίζει τα επικουρικά ταμεία,

  • δεν εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του σε μια βιώσιμη προοπτική,

  • μειώνει δραματικά τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, μέσα από την αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης,

  • αλλάζει το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλοποιητικό και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση,

  • καταργεί το ΕΚΑΣ,

  • η κατώτερη σύνταξη αντικαθίσταται από την περιβόητη «εθνική σύνταξη» και από 487 ευρώ γίνεται 384 ευρώ,

  • αυξάνει δραματικά τις εισφορές των αγροτών των αυταπασχολούμενων και βιοτεχνών

Η δέσμευση της κυβέρνησης για περικοπή της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος κατά 3,6 δισ. ευρώ για το 2016-2017, προκειμένου να αποπληρωθεί ένα παράνομο χρέος, είναι ο βασικός στόχος των επιλογών αυτών.

Καμία επικοινωνιακή τακτική και κανένας κοινωνικός αυτοματισμός δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους από την ανάγκη της αντίστασης για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές. Για:

  1. να πάρουμε πίσω αυτά που διαχρονικά μας κλέψαμε από τα αποθεματικά των Ταμείων,

  2. να υπάρξει σταθερή κρατική χρηματοδότηση του συστήματος, αναζήτηση και εξασφάλιση νέων πόρων που θα δίνουν μακροχρόνια βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό σύστημα,

  3. την επαναφορά των συντάξεων στα προ των μνημονίων επίπεδα,

  4. την ισότητα μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων,

  5. να κτυπηθεί αποφασιστικά και όχι στα λόγια η ειφοροδιαφυγή και η μάστιγα της μαύρης εργασίας,

  6. να διαγραφεί το παράνομο και απεχθές χρέος,

  7. να υπάρξει μείωση της ανεργίας, μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε αυτή τη «μάχη των μαχών» δεν μπορεί να λείψει κανένας. Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί.

Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αυταπασχολούμενων να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μεγάλου, μαζικού, μαχητικού κοινωνικού μετώπου για την αποτροπή της καταστροφής του ασφαλιστικού συστήματος.

Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της κάθε πρωτοβουλία σε αυτή τη κατεύθυνση."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σήμερα η κοινή επίσκεψη Μηστοτάκη Ιερώνυμου στο Δήλεσι - Τι είπε στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός για την Εκκλησία, την πίστη και τα πολιτικά του σχέδια

Η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Δήλεσι «μεταφράζεται» ως μια νέα …