Απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ-Ετοιμάζουν επίσχεση εργασίας

eoppy2-thumb-large

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ξεκινούν την επίσχεση εργασίας, οι απλήρωτοι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του τρίτου τριμήνου 2015, την οποία καθυστερεί το υπουργείο Υγείας, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

«Σας γνωρίζουμε ότι πλέον η ανοχή μας σε θέματα πληρωμών θα είναι μηδενική, και υποχρεωνόμαστε Για το θέμα του ασφαλιστικού, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς, έχοντας προ-αποφασίσει την έντονη αντίδραση μας και δυναμική συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ιατρικό κόσμο και την κοινωνία, να σταθούν αρωγοί σε δυναμικούς μαζικούς αγώνες κατά του αφανισμού του ατομικού ιατρείου στη χώρα μας».

Ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για την υπερφορολόγηση των ανείσπρακτων έξι μηνών του 2015, εξαιτίας της πολύμηνης στάσης πληρωμής του Οργανισμού και κάνουν λόγο για «ολιγωρία του οργανισμού, όσον αφορά την οριστικοποίηση των ενταλμάτων και απαιτούμε την ταχεία επίσπευση της πληρωμής του τρίτου τριμήνου του 2015, καθώς και άμεση ενεργοποίηση της επόμενης πληρωμής τον Φεβρουάριο 2016, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ της συμβάσεως».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …