Παράβαση της εργατικής νομοθεσίας από γνωστές εταιρείες

anasfalisti-ergasia
Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν και αναμένονται τα πρόστιμα, από τους  εκτεταμένους ελέγχους που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ στις αρχές του 2016, στις επιχειρήσεις της Καλαμάτας,
-Retail World AE (Public),
-ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ,
-Μαρινόπουλος ΑΕ και
-Praktiker Hellas ΑΕ.
Οι παραβάσεις αφορούν διατάξεις του νόμου περί ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών σε θέματα εργασίας και απασχόληση ανδρών και γυναικών (ν.3896 / 2010).
-Στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την εβδομαδιαία ανάπαυση και το ωράριο εργασίας για δύο εργαζόμενους της επιχείρησης.
-Στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, οι ειδικοί επιθεωρητές του ΣΕΠΕ εντόπισαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας για τρεις εργαζόμενες της επιχείρησης σχετικά με την εβδομαδιαία ανάπαυση και το ωράριο εργασίας. Για άλλες έξι εργαζόμενες, υπάρχει η μέριμνα για μειωμένο ωράριο λόγω ανατροφής τέκνου, όμως είχαν δηλωθεί ότι εργάζονται με πλήρη απασχόληση. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης δήλωσε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία να τηρείται μειωμένο ωράριο και το ΣΕΠΕ προέβη σε συστάσεις για να διορθωθεί η παράβαση που διαπιστώθηκε.
-Στην επιχείρηση Retail World ΑΕ διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε υπερωριακή απασχόληση από εργαζόμενη στην εταιρία, η οποία εργάζεται με μειωμένο ωράριο λόγω ανατροφής τέκνου. Μάλιστα, στον πίνακα προσωπικού της επιχείρησης δηλώνεται η συγκεκριμένη εργαζόμενη ότι δουλεύει με πλήρες ωράριο.

Στην εταιρία Praktiker Hellas, ο έλεγχος έφερε στην επιφάνεια την περίπτωση ενός εργαζομένου που δούλευε εκτός ωραρίου. Από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ έχει ζητηθεί να προσκομίσουν οι εταιρίες εγγράφως τις εξηγήσεις για τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν. Ακολούθως, αναμένεται να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …