Αισιοδοξία Σταθάκη: Ανάπτυξη έως και 1,5% το 2016

stah708_0

Έως και 1,5% ανάπτυξη για το 2016 προβλέπει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο σημερινό φύλλο της γερμανικής οικονομικής επιθεώρησης «Wirtschaftswoche», στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, με μεγάλη αισιοδοξία να τον διακατέχει, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μιλά για  συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5%, σε μία χώρα ανέργων και φτωχών.

«Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε κενό στον προϋπολογισμό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, αν και, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι διεθνείς δανειστές προβλέπουν έλλειμμα 0,5%-0,9% του ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,9-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα όπως ανέφερε αντί για 2,5% το 2015, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6-0,7%, "και σε αυτό βοήθησαν οι ισχυρές επιδόσεις του Τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των διαρθρωτικών κονδυλίων από τις Βρυξέλλες".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …