Ξυπνήστε: Πεινάνε τα παιδιά μας-Το 36,7% αντιμέτωπο με τη φτώχεια

paidi-ftoxia

Σε έκθεση της Bertelsmann για το 2015 «Social Justice in the EU – Index Report 2015» Social Inclusion Monitor Europe, γίνεται η ανάλυση στο χάσμα που υπάρχει στην διαβίωση ειδικά των παιδικών ψυχών, μεταξύ των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών και των χωρών της κρίσης στην νότια Ευρώπη, που αντί να μειώνεται διογκώνεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έκθεση, στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, το ποσοστό των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό έχει αυξηθεί και πάλι σε σύγκριση με την έρευνα του περασμένου έτους αναφέρει η έκθεση που υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα, το 36 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού με μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …