Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στο Λιμενικό

limeniko-skafos_31
Από την Τετάρτη 20 του μηνός θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την προκήρυξη να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για σαράντα εννέα (49) συνολικά προσλήψεις Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο λιμενικό.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο:
«Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται οι δομές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύονται και προστατεύονται τόσο με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, όσο και με τη συμμετοχή καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ.
Η κατανομή για τις προσλήψεις στο Λιμενικό που αφορά την πλήρωση έχει ως εξής:
α. Κατηγορία Μηχανικών Ε.Ν.: τριάντα έξι (36) θέσεις, από υποψηφίους κατόχους Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β' ΚΥΚΛΟΥ (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού αντίστοιχα.
β. Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες): εννέα (09) θέσεις, από υποψηφίους με Απολυτήριο Τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι μίας εκ των συγκεκριμένων ειδικοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρέτησαν με αυτήν έως την απόλυσή τους.
γ. Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000: τέσσερις (04) θέσεις, από υποψηφίους κατόχους Απολυτηρίου Τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που, κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Κεφαλαίου ΙΑ'παρ.2, προκύψει αριθμός θέσεων μιας κατηγορίας από τις προκηρυχθείσες που δεν καλύπτεται ούτε από τους επιλαχόντες της κατηγορίας αυτής, τότε οι θέσεις αυτές συμπληρώνονται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως ακολούθως:
α. Κενές θέσεις κατηγορίας «Ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000» συμπληρώνονται από υποψηφίους των κάτωθι κατηγοριών με την εξής σειρά προτεραιότητας και μέχρι καλύψεως των κενών θέσεων: «Μηχανικών Ε.Ν.», «Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες)».
β. Κενές θέσεις κατηγορίας «Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες)» συμπληρώνονται από υποψηφίους των κάτωθι κατηγοριών με την εξής σειρά προτεραιότητας και μέχρι καλύψεως των κενών θέσεων: «Μηχανικών Ε.Ν.», «Ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000».
γ. Κενές θέσεις κατηγορίας «Μηχανικών Ε.Ν.» συμπληρώνονται από υποψηφίους των κάτωθι κατηγοριών με την εξής σειρά προτεραιότητας και μέχρι καλύψεως των κενών θέσεων: «Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες)», «Ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000».
Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό σε μία μόνο Κατηγορία από τις αναφερόμενες στην παρούσα προκήρυξη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία στην Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20−01−2016 έως και τις 17−02−2016.
Για πρώτη φορά συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά επίσης, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας.
Επίσης όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιες δαπάνες μειώνουν τον φόρο εισοδήματος

Τα... tips για τη μείωση του φόρου εισοδήματος - Ποιους κωδικοί μπορούν να «αξιοποιηθούν» Του …