Είδος πολυτελείας το σοκολατούχο γάλα-ΦΠΑ 23%

sokolatouxo
ΦΠΑ 23% στο εξής επιβάλλεται σε όλα τα γάλατα που έχουν προσθήκες με κακάο και ο καφέ, με βάση την εγκύκλιο ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε αντίθεση με το σκέτο γάλα στο οποίο ορίζεται ΦΠΑ 13%.
Για τα γάλατα και τα προϊόντα γαλακτοκομίας, ήτοι γάλα και κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, ο συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμόζεται είναι 13% ενώ για τα σοκολατούχα γάλατα, ροφήματα γάλακτος με γεύση καφέ καθώς και παρόμοια ροφήματα με βάση το γάλα, ο συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμόζεται είναι 23%.
Στην εγκύκλιο της η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και το ΕΦΚ του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρονται στη δασμολογική κατάταξη και στο συντελεστή ΦΠΑ σε ροφήματα με βάση το γάλα, τις κρέμες γάλακτος και τα υπόλοιπα παράγωγα προιόντα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …