Πρώτη δικαίωση των φαρμακοποιών για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους

farmakopoios_626_355

Χαιρετίζει η νομική υπηρεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία υπάρχει εμπλοκή στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, καθώς συνδέει την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με την  συμμετοχή του φαρμακοποιού σε περισσότερες από δύο εταιρείες εκμετάλλευσης φαρμακείου.

Η απόφαση αφορά προσφυγή μετά από καταγγελία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας εναντίον φαρμακοποιού-μέλους του, ο οποίος συμμετείχε ως εταίρος σε τρία φαρμακεία, με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, να του επιβάλλει πρόστιμο 15.000 ευρώ και το δικαστήριο να απορρίπτει την ένσταση του εν λόγω φαρμακοποιού.

Η απόφαση αποτελεί τώρα "όπλο" στα χέρια του ΠΦΣ, πάγια θέση του οποίου είναι "η μη «απελευθέρωσης» του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων", όταν το από τον περασμένο Οκτώβριο με την  έκδοση Κοινής Απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Υγείας (82829/2015), απελευθερώθηκε το καθεστώς ίδρυσης φαρμακείου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …