Σαρώνει η ΠΑΣΚΕ σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες

gsee-adedy

Τι σχέση έχει η ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ; Καμία. «Ένα άλλος κόσμος» σύμφωνα με συνδικαλιστή που εμπνεύστηκε από την τελευταία ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, χωρίς βέβαια να ταυτιστεί με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή, ο οποίος απέτυχε να προστατέψει τον κολλητό του από την απόλυση.

Την ώρα που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (σε όλες τους τις εκδοχές: παραμένοντες στη Χαριλάου Τρικούπη, οι διασπαστές του ΚΙΔΗΣΟ, αποστασιοποιημένοι κτλ) αδυνατούν για μία ακόμη φορά να εκπέμψουν στο ίδιο μήκος κύματος και βιώνουν την υπαρξιακή αγωνία, η ΠΑΣΚΕ ετοιμάζεται για μία ακόμη εκλογική νίκη στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ τον Μάρτιο.

Βέβαια, από το 2010 η ΠΑΣΚΕ φρόντισε να διαχωρίσει πλήρως τη μοίρα της από το ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το τότε κυβερνών κόμμα, ενίσχυσαν τις αυτόνομες δράσεις τους στους μαζικούς χώρους και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, συντηρώντας τα δικά τους δίκτυα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή εκλογικά αποτελέσματα σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, η ΠΑΣΚΕ όχι μόνο θα διατηρήσει τις δυνάμεις της αλλά αναμένεται να τις αυξήσει. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκπέμπει καθαρό ιδεολογικό στίγμα κινούμενο στην σοσιαλιστική αριστερά με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, απογαλακτισμένη εδώ και χρόνια από οποιοδήποτε κομματικό φορέα» δηλώνει στο protothema.gr έμπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος.

Το μυστικό της επιτυχίας της ΠΑΣΚΕ είναι ότι εγκαίρως διαχώρισε τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να ταυτιστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίως τώρα κάποιοι υποστηρίζουν ότι «αν είναι να προκύψει νέο κόμμα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δεξαμενή της ΠΑΣΚΕ».

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η παράταξη να γίνει κόμμα, στελέχη όμως που περνούν στην αποστρατεία, αντί της σύνταξης μπορεί να επιλέξουν τη δημιουργία ενός νέου φορέα, που θα φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος όσους επιμένουν να σκορπούν το χρόνο και τις ευκαιρίες τους σε ατέρμονες συζητήσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …