ΔΝΤ: Μείωση 30% των συντάξεων

lagarde

Ριζική αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που έχει φθάσει στα όριά του, ζητά από την Ελλάδα το ΔΝΤ, σοκάροντας το λαό, με τα νέα μέτρα στα οποία στοχεύει, ύψους 9 δις. ευρώ!!!

Δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρει ότι υπάρχει εμγάλη απόκλιση στο θέμα μεταξύ ΔΝΤ και Αθήνας, με Λαγκάρντ και Τσίπρα να συναντώνται σήμερα στο Νταβός.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα:

«Καθώς η Ελλάδα δαπανά σχεδόν το 17% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και το ΔΝΤ θεωρεί ότι η φορολογία στη χώρα είναι ήδη πολύ υψηλή, αυτό θα είχε ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων σχεδόν κατά το ένα τρίτο, πέρα από τις μειώσεις τους κατά περίπου 40% τα τελευταία χρόνια.

Σε μία χώρα εξουθενωμένη από τη μεγάλη οικονομική ύφεση, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να επιβιώσει, όπως λένε αναλυτές.

Εάν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορέσει να πείσει τους βασικούς πιστωτές , ιδιαίτερα τη Γερμανία, η πρόσφατη περίοδος σχετικής ηρεμίας στην κρίση χρέους της Ελλάδας μπορεί σύντομα να τερματισθεί, φοβούνται Έλληνες αξιωματούχοι.

Μία καταιγίδα σιγοψήνεται» δήλωσε ένας από αυτούς.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο μπορεί επίσης να λειτουργήσουν εναντίον της Ελλάδας. Ιδιαίτερα, οι αντιδράσεις στη Γερμανία για την πολιτική ανοικτών θυρών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ αναφορικά με τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, μειώνουν τη δυνατότητά της να λάβει μία μη δημοφιλή θέση σε άλλα θέματα, όπως της Ελλάδας.

Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να ζητήσει από το γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει νέα δάνεια για την Ελλάδα, αν οι δημοσιονομικές πολιτικές της δεν ικανοποιούν πλήρως το ΔΝΤ, δηλώνουν αξιωματούχοι στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε βλέπει την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο, όχι μόνο για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και για τους συνοριακούς ελέγχους των μεταναστών και θα καλωσόριζε μία νέα συζήτηση για ένα Grexit (έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ) φέτος, αναφέρουν πρόσωπα που έχουν γνώση των σκέψεων του».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …