Το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και ο Υφ.Κοινωνικής Ασφάλισης(VIDEO)

ΕΚΠΠ

Νεότερη Ενημέρωση 22 Ιαν 2016 @ 23:40

Μαζική ήταν η πορεία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων κατά του ασφαλιστικού, αργά το απόγευμα της Παρασκευής , με το συλλαλητήριο να προηγείται και να πραγματοποιείται παρά την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, να φύγει άρον-άρον, μετά από μία συνέντευξη σε ένα και μόνο μέσο ενημέρωσης της πόλης.
Οι διαδηλωτές επανέλαβαν, πως ο αγώνας δεν θα έχει τέλος εάν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα οδηγήσει στον "θάνατο" κάθε μορφής απασχόληση και εργαζόμενο.
Από την άλλη ο υφυπουργός, εμφανίστηκε ωσάν "Ιφιγένεια", που οι εργαζόμενοι και της Πάτρας ήθελαν να θυσιάσουν στην προβολή τους και δήλωσε στο στον τηλεοπτικό σταθμό SuperB:
«Ήρθα στην Πάτρα για να μιλήσω με όλους τους φορείς, με Αγροτικούς Συλλόγους, με επιστημονικούς φορείς, με το οικονομικό επιμελητήριο και με τους επαγγελματοβιοτέχνες.
Και αντί να μπορώ να συζητήσω, πληροφορούμαι ότι γίνεται μία αντισυγκέντρωση, κατά τα πρότυπα εκείνων που θυμίζουν την ιστορία της καρφίτσας, των αντισυγκεντρώσεων που γίνονταν παλαιότερα όπου πήγαιναν εκπρόσωποι της Αριστεράς.
Εγώ δεν θα δώσω χώρο στην οξύτητα, δεν θα δώσω χώρο σε προβοκάτσιες και σε σκηνικά σαν και αυτά που έγιναν στην Κομοτηνή, γιατί αυτά βλάπτουν την πορεία της χώρας».

Νεότερη Ενημέρωση 22 Ιαν 2016 @ 15:40

Ματαιώθηκε στο παραένα μπροστά στον φόβο επεισοδίων η εκδήλωση γα το ασφαλιστικό της Παρασκευής στην Πάτρα, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας, όπως και η παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης.

EKP

Νεότερη Ενημέρωση 21 Ιαν 2016 @ 23:04

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι μπροστά στην κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ΑΔΕΔΥ Αχαίας και αρκετών ακόμη σωματείων της περιοχής, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Πάτρα, το απόγευμα της Παρασκευής, για να μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας για το ασφαλιστικό.

Έχει ενημερωθεί για το κύμα αντίδρασης σε βάρος του, ως τον αρμόδιο εκπρόσωπο της κυβέρνησης και με δεδομένη και την περιπέτεια στην Ροδόπη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μελετά την περίπτωση ματαίωσης της καθόδου του.

Αρχική Ενημέρωση 20 Ιαν 2016 @ 23:31

Στην σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, παρευρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Σταυρούλα Νικολάου, με σκοπό τον συντονισμό δράσης με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττουν τα βάρβαρα και αντιλαικά μέτρα της Κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο, καλεί τους Πατρινούς σε κοινή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με την ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00 μ.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα, του υφυπουργού κοινωνικής Ασφάλισης, για να παραστεί σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας για το ασφαλιστικό.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, έχει ως εξής:

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει το δίκαιο Αγώνα των Επιστημονικών Οργανώσεων, των Αγροτών, των Αυτοαπασχολούμενων και συμπαρατάσσεται στο πλευρό τους ενάντια στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, όπου οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με πολύχρονους, αιματηρούς αγώνες.

Ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά και μη ηθικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος! Ενωτικά, Συλλογικά, Αλληλέγγυα ενώνουμε τη φωνή μας για να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να περάσει τις καταστροφικές πολιτικές φτωχοποίησης της χώρας και των πολιτών της.

Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους, τις Νέες και τους Νέους να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ταφόπλακα της Κοινωνικής Ασφάλισης και να συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε κοινή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με την ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00 μ.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Με φορείς και κατοίκους της Σερίφου συνομίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν …