Προσλήψεις 690 γραμματέων, επιμελητών δικαστηρίων και αποφοίτων Πληροφορικής

ΕΡΓΑΣΙΑ-ERGASIA-jobs_offered

Αίτημα πρόσληψης 690 μόνιμων υπαλλήλων θα υποβάλει από μέρα σε μέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως απέσπασε την έγκριση για την κίνηση των διαδικασιών από την επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006.

Ο διαγωνισμός του υπουργείου θα είναι ενιαίος, θα περιλαμβάνει και τις τρεις ειδικότητες (Γραμματέων, Πληροφορικής και Επιμελητών) και αναμένεται να εκδοθεί εντός του πρώτου τριμήνου.

Το νέο προσωπικό, σύμφωνα με το ethnos.gr, θα ενισχύσει τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες όλης της χώρας και θα προσληφθεί με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), στις εξής ειδικότητες:

  • ΠΕ Γραμματέων Δικαστηρίων: 437 θέσεις
  • ΤΕ Γραμματέων Δικαστηρίων: 45 θέσεις
  • ΔΕ Γραμματέων Δικαστηρίων: 140 θέσεις
  • ΠΕ Πληροφορικής: 34 θέσεις
  • ΤΕ Πληροφορικής: 10 θέσεις και
  • ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων: 24 θέσεις.

Δέκα από τις θέσεις που αφορούν Γραμματείς Δικαστηρίων θα καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (του 2009).

Τα κριτήρια
Ολοι οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Γραμματέων, για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία πρέπει, εκτός των απαραίτητων τίτλων σπουδών, να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση Η/Υ.

Για την ειδικότητα των δικαστικών γραμματέων ενδέχεται να υπάρξει γραπτή εξέταση για τους υποψήφιους/ες που έχουν τα απαραίτητα προσόντα, στα εξής μαθήματα: Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου, Εισαγωγή στο Δίκαιο και στους Πολιτικούς Θεσμούς (Β’ Λυκείου) και Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

Για τον κλάδο ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το απαραίτητο πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, πολύ καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) και γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.

Τέλος για την πρόσληψη των 24 νέων υπαλλήλων στην ειδικότητα ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων απαιτείται απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής, ενώ θα «μετρήσουν» αντικειμενικά κριτήρια (όπως βαθμός απολυτηρίου τίτλου σπουδών, πολυτεκνία, ανεργία κ.λπ.).

151 επιστήμονες πληροφορικής

Ετοιμη είναι η προκήρυξη 1Κ/2016 που αφορά την πρόσληψη 151 μονίμων επιστημόνων Πληροφορικής, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς. Αρχικά η προκήρυξη είχε προγραμματιστεί για το τέλος του 2015, όμως τα προβλήματα που αντιμετώπισε το ΑΣΕΠ με τις προκηρύξεις της Υγείας, έφεραν πίσω το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης του διαγωνισμού, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιανουαρίου.

Το ΑΣΕΠ επέλεξε να συγκεντρώσει σε μία ενιαία προκήρυξη όλες τις ανάγκες των φορέων του δημόσιου τομέα για τις συγκεκριμένες ειδικότητες. Πρόκειται να προσληφθούν 88 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και 63 υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με τη διαδικασία πινάκων προτεραιότητας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94) από κατόχους ομωνύμου ή ταυτοσήμου κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ/ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Παράλληλα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής ή Ισπανικής), ενώ ειδικά για τις θέσεις ΠΕ απαιτείται η γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σέκερης στον ΟΗΕ: Η ειρήνη στη Συρία μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω μιας τακτικής και περιεκτικής πολιτικής μετάβασης

Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας της ιστορικής ελληνορθόδοξης …