Εμπλοκή σε επένδυση 7.000 θέσεων εργασίας, από την γραφειοκρατία

mardas-dimitris-620x320
«Γραφειοκρατία που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης» χαρακτηρίζει το θέμα των αδειοδοτήσεων για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.
Ο κ. Μάρδας, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση της επιχειρούμενης μεγάλης τουριστικής επένδυσης, με την επωνυμία «Atalanti Hills», για την οποία "ταλαιπωρούνται" οι επενδυτές από το 2006, προκειμένου την ξεμπλοκάρουν και να λειτουργήσει η μονάδα που θα απασχολήσει 7.000 εργαζόμενους.
«Από το 2006 παιδεύονται οι επενδυτές. Όχι να κάνουν χημικό εργοστάσιο, ούτε διϋλιστήριο, ή κάτι που να μολύνει το περιβάλλον, αλλά μια μεγάλη τουριστική επένδυση.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν νοιάστηκαν να κάνουν έναν πίνακα που κάναμε εμείς; Τι γινόταν σε όλη αυτή τη διαδικασία; Πού κολλούσε; Πώς μπορεί να διορθωθεί;
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 15 παρόμοιες περιπτώσεις αιτήσεων για επενδύσεις που «κόλλησαν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και υποσχέθηκε ότι η λίστα με τις 15 μπλοκαρισμένες επενδύσεις βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων υπουργών για να δοθεί άμεσα λύση.
Είναι νοσηρό το καθεστώς αδειοδότησης των επενδύσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει με ορισμένες διορθώσεις, αλλά πρέπει να ξεριζωθεί.
Πρόκειται κουλτούρα διαφθοράς, διαπλοκής και γραφειοκρατίας 40 ετών και τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης θα πρέπει κάποτε να κάνουν αυτοκριτική».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …