Η "ανούσια" πόλωση σε ένα ζήτημα ζωής...το ασφαλιστικό(VIDEO)

vouli1-600x275-620x3201

Νεότερη Ενημέρωση 23.25

«Όλα τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος... Δεν υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητήσει κανείς την πραγματικότητα. Ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο»".

Με αυτή την φράση ξεκίνησε την ομιλία του στη βουλή για το ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι, «οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ... Με λίγα λόγια, συζητάμε το ασφαλιστικό όχι γιατί μας το ζητούν οι δανειστές. Σήμερα συζητάμε γιατί αν δεν πάρουμε μέτρα, το σύστημα θα καταρρεύσει».

Και συνέχισε:

«Σήμερα είμαστε εδώ και συζητάμε γιατί βρισκόμαστε σε μια πορεία που αν δεν ανατραπεί οδηγεί σε κατάρρευση των ταμείων και αδυναμία πληρωμών των συντάξεων.

Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Θέλω να εκφράσω την απορία μου για ένα πρωτοφανές γεγονός. Από όσο θυμάμαι κάθε χρόνο είχαμε αγροτικές κινητοποιήσεις.

Για πρώτη φορά τους δίνεται η δυνατότητα από την αρχή να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό και αρνούνται. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες, αλλά με τα προβλήματά τους που είναι υπαρκτά.

Το παράδειγμα ενός αγρότη που είναι 57 και θα βγει στη σύνταξη το 2026, θα πάρει 580 ευρώ και όχι 200 ευρώ αν δεν γίνει η μεταρρύθμιση... Έχει αποτέλεσμα αυτή η επιβάρυνση. Επί 5 χρόνια απωλέσθηκε πλούτος 50 δισ. ευρώ με τις περικοπές στις συντάξεις.»

Ο αρχηγός της ΝΔ, με το που ανέβηκε στο βήμα εξαπέλυσε επίθεση για τις κυβερνητικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ ανησυχητική. Οι πολιτικοί οφείλουμε να δείχνουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα. Εσείς κ. Πρωθυπουργέ έχετε επιλέξει να κάνετε ακριβώς το ανάποδο. Γιορτάσατε τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης σας: Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας.

Φτάσατε τη χώρα κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες... Διοργανώσατε πολιτική φιέστα. Αυτό δεν είναι πρόσκληση σε διάλογο, είναι πρόκληση.

Αν είχατε φροντίσει να περιφρουρήσετε τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν θα χρειαζόταν σήμερα να μιλάμε για επιπρόσθετα μέτρα. Σας καλώ σήμερα να εγκαταλείψετε το σχέδιό σας και να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο... Σε εσάς κύριε Τσίπρα δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους».

"Σήμερα ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος. Ο πανικός σάς ωθεί σε αλαζονεία. Από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Γι' αυτό δεν σας πιστεύει κανείς", είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.  Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ανέφερε χαρακτηριστικά:  "Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο - Πάρτε το πίσω τώρα!".

Ακούσαμε πάλι ψέμματα και διχαστικά διλήμματα, τόνισε η κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.  "Τι ακριβώς γιορτάσατε, μόνο εσείς το ξέρετε. Περίμενα μία σκληρή αυτοκριτική από εσάς, ένα χρόνο μετά από τις εκλογές. Για όλα φταίνε οι άλλοι, η αναζήτηση εχθρών καλά κρατεί. Δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς".

Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε «εκείνους που διέλυσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν επιφανειακές και άκαρπες αλλά παράλληλα ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εκείνους οι οποίοι διέλυσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι».

Διάκριση σε βάρος του κόμματός του, κατήγγειλε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος και υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή εξαιρέθηκε από την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό ενώ έκανε εκτενή αναφορά στους αγρότες.

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι ένας: Να κερδίσει χρόνο, να καλλιεργήσει τη ψευδαίσθηση ότι μπορεί δήθεν το σχέδιό της να βελτιωθεί, να στήσει έναν ακόμα ψεύτικο καυγά εντυπώσεων με τα κόμματα που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα όπως ζητούν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στα μπλόκα».

Νέα κόντρα είχαν στη βουλή ο Βασίλης Λεβέντης με το ΚΚΕ. "Εγώ δεν είμαι Φλωράκης. Ο Φλωράκης το 1989 πήγε με τον Μητσοτάκη και αντί να θέσει για την απλή αναλογική πήραν συντάξεις εθνικής αντίστασης οι δικοί του. Με αυτόν τον τρόπο πληρώθηκε το ΚΚΕ" είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Με κραυγές θα επιβληθείτε;  Γι΄ αυτό ανεβαίνετε συνέχεια, εδώ και 40 χρόνια, σε δύναμη...  Είστε εκτός τόπου και χρόνου . Δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός".

 

Νεότερη Ενημέρωση 18.38

Στη βουλή αναμετρώνται οι πολιτικές δυνάμεις αυτή την ώρα για το επίμαχο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

Αρχική Ενημέρωση 12.37

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν το απόγευμα στην προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα, στην οποία το λόγο θα πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, που αυτοί της αντιπολίτευσης, θα θυμίσουν στον πρωθυπουργό τις εποχές που κατέβαινε στις διαδηλώσεις και καλούσε το λαό, με αγώνες να κερδίσει τις κατακτήσεις του.

Την απόφαση για την συζήτηση, έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής την περασμένη εβδομάδα.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Ζαχάρω Ηλείας

Σεισμός τώρα στην Ηλεία μεγέθους 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοδυτικά της Ζαχάρως Ηλείας   Γεωδυναμικό …