ΔΩΡΕΑΝ φάρμακα για την γρίπη

gripi-farmaka
Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, θα μπορούν πλέον τα ιδιωτικά φαρμακεία ανά την χώρα, να χορηγούν δωρεάν αντιικά φάρμακα για την γρίπη.

Σύμφωνα με την απόφαση στα πλαίσια της εξασφάλισης διαθεσιμότητας αντιικών φαρμάκων (οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη) που χορηγούνται με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διευκρινίζεται ότι και κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης ισχύει η διαδικασία και οι προϋποθέσεις δωρεάν διάθεσης αντιικών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Οπότε, παρατείνεται η ισχύς της σχετικής εγκυκλίου έως την 30η Ιουνίου 2016 όσον αφορά την διάθεση της οσελταμιβίρης και έως την 1η Οκτωβρίου της ζαναμιβίρης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 322,37 μονάδων (+0,85%), στις 38.225,66 μονάδες …