Εθελοντική αποκάλυψη ή αλλιώς δήμευση των αδήλωτων εισοδημάτων

euro

Μια τελευταία ευκαιρία πρόκειται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους έχουν «μαύρο» ή αδήλωτο χρήμα, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ώστε να καταλήξουν στο νέο νομοσχέδιο κατά το οποίο οι επιλογές θα είναι δύο. Ή η εθελοντική δήλωση των κρυφών εισοδημάτων ή τόσο υψηλά πρόστιμα που ουσιαστική θα γίνεται δήμευση της αντίστοιχης περιουσίας.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, η δήλωση των κρυφών εισοδημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά για να μην υπάρχουν διαρροές, ενώ δεν θα επιβληθεί πρόστιμο ή προσαύξηση και στους πολίτες θα παρέχεται ποινική αμνηστία.

Όσον αφορά στον φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματά τους αυτός θα προκύψει για κάθε χρήση χωριστά βάσει της εκάστοτε κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

H γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστηρίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών …