Θα καθυστερήσει η εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων

opekepe-800x480
Κλείνουν την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οι ενστάσεις (αναθεώρηση) που κατατίθενται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επί του προσδιορισμού προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, τα οποία είναι πολλά και θα σημάνουν ως προς το χρονικό διάστημα της εξέτασής τους, την καθυστέρηση στην εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2015, που από Μάρτιο θα πάει Πάσχα....
Οι λόγοι αναθεώρησης του προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων είναι οι ακόλουθοι:
α) Διαπίστωση ανακριβειών στα ατομικά τους στοιχεία ή ενημέρωση αλλαγών, σε περίπτωση αλλαγής.
β) Δικαίωση ένστασης ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15/05/2014, το αποτέλεσμα της οποίας επηρεάζει τον υπολογισμό της αξίας των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2014 και δεν έχει ληφθεί υπόψη.
γ) Απένταξη από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών το 2015.
δ) Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργού.
ε) Αλλαγή περιφέρειας κατανομής δικαιωμάτων, όπου ανήκει το αγροτεμάχιο σε περίπτωση ασυμφωνίας.
Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ να είναι σε θέση να καταβάλει το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (10%), μαζί με την πράσινη ενίσχυση, αλλά αυτό δεν θα είναι σύντομα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκρηκτική Αργεντινή διαδηλώτρια καταγγέλει τον προέδρο Μίλεϊ-”Φέρνει εξαθλίωση και απόγνωση”

Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες της Αργεντινής διαμαρτυρόμενοι για την φτώχεια, μεταξύ των οποίων και …