ΓΣΕΕ: Απεργία την Πέμπτη γιατί οι εργαζόμενοι απαιτούν, δεν επαιτούν

GSEE-Afissa-4-2-16-a

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η ΓΣΕΕ για την Γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, την οποία κήρυξε για να δώσει απάντηση μαζί με το σύνολο των εργαζομένων, στο κυβερνητικό χτύπημα με το ασφαλιστικό, το οποίο δεν πρέπει να περάσει, όπως τόνισε και στην απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3ου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό, ασχολείται με την επιτυχία της απεργίας και θα συνεδριάσει αμέσως μετά για να αξιολογήσει τα δεδομένα και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της εργατικής τάξης, που αυτή τη φορά δείχνει έτοιμη για κλιμάκωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση και το μήνυμα που στέλνει προς τους κυβερνώντες η ΓΣΕΕ:
"Η κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.
Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.
Σε αυτήν τη λαίλαπα των νέων βάρβαρων μέτρων η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέες και νέους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες ενάντια σε αυτές τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές.
Οι εργαζόμενοι δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ. Όλοι μαζί ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να αποτρέψουμε τα χειρότερα."

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …