Οι εργαζόμενοι της Wind απεργούν και συσκέπτονται

wind-ergazomenoi2

Στην γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη θα δώσει το παρόν και το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στην Wind, που αντιμετωπίζει εκτός από το ασφαλιστικό και πολλαπλά προβλήματα από χαμηλές μισθοδοσίες, μη υπογραφή της ΣΣΕ, απολύσεις και προσλήψεις νέου προσωπικού με ατομικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του της συμμετοχής του στην απεργία θα προηγηθεί στις 3 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας από 15:00-18:00 και συνεδρίαση του, με τα ακόλουθα ζητήματα:

"Διεκδίκηση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Όπως αναφέρει, «σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων αναφορικά με την συλλογική μας σύμβαση εργασίας (ΕΣΣΕ) η διοίκηση επιμένει να αρνείται να ανανεώσει με τους ίδιους όρους, προφασιζόμενη τον ανταγωνισμό, ενώ προσλαμβάνει πλέον με ατομικές συμβάσεις με χαμηλούς μισθούς, απολύει και συνεχίζει τις αναθέσεις σε εργολάβους. Το σωματείο μας στις 17/12 εκτέλεσε επιτυχώς την απόφαση της προηγούμενης ΓΣ για απεργία, η οποία κρίθηκε επιτυχημένη. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε την άμεση αντίδραση της διοίκησης να καθυστερήσει την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Είναι ανάγκη να δείξουμε αποφασιστικότητα και επιμονή στα αιτήματά μας και να συζητήσουμε πως θα κινηθούμε στην συνέχεια».

Κοινωνική Ασφάλιση. Όπως εκτιμά, «το σχέδιο νόμου το οποίο είναι σε εξέλιξη δεν έρχεται για να “σωθεί” το ασφαλιστικό! Έρχεται για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου & μόνο. Με το σχέδιο νόμου εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταστρέφονται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες. Διαλύονται τα ταμεία, υφαρπάζονται τα αποθεματικά και “ενοποιείται” η εργαζόμενη πλειοψηφία στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι οι πολύ άσχημες αλλαγές που δρομολογούνται (μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, ενοποίηση ταμείων “προς τα κάτω”, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της ασφάλισης κλπ.), θα πλήξουν ιδιαίτερα τους νεότερους εργαζόμενους. Όμως η σύνταξη, η πρόνοια και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οφείλει να είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για όποιον μπορεί να το αγοράσει! Το σωματείο μας συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντι-ασφαλιστικό νόμο, με επόμενο σταθμό την πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016».

Δίκη του μέλους του δ.σ. Στέφανου Μάλαμα, στις 23/3/16 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σχετικά με τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. «Στις 28/12/2014, σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στην οποία συμμετείχε το Σωματείο μας, όπου τα ΜΑΤ, κατ εντολήν της εργοδοσίας του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, χτύπησαν και συνέλαβαν απεργούς και αλληλέγγυους (καθώς και δύο περαστικούς). Μεταξύ των συμμετεχόντων στη κινητοποίηση εκ μέρους του Σωματείου μας που συνελήφθη ήταν ο Στέφανος Μάλαμας.

Οι συλλήψεις αυτές καθώς και οι βασανισμοί που υπέστησαν οι συλληφθέντες στα κρατητήρια υπάγονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Στις 23/3 εκδικάζεται η δίωξη εις βάρος του συναδέλφου μας, καθώς και άλλων δύο συναδέλφων μας οι οποίοι συνελήφθησαν την ίδια χρονική στιγμή. Είναι σημαντικό να εκφράσουμε έμπρακτα ως Σωματείο την στήριξή μας στους συλληφθέντες συναδέλφους μας καθώς και την αντίδρασή μας ενάντια στη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …