Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στους δρόμους

syntaksiouxoi-diamartyria-620x320

Στους δρόμους την Πέμπτη και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Ελλάδας, η οποία με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, καλεί όλο τον Ελληνικό λαό, να συνειδητοποιήσει την επίθεση που δέχεται και να βάλει ένα οριστικό τέλος, διεκδικώντας το δικαίωμά του στη αξιοπρεπή διαβίωση και εργασίας.

"H ΠΕΣΕΚ συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όλοι μαζί, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, πρέπει να δώσουμε τη μάχη να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου. Μόνο ένα Μέτωπο αντίστασης απέναντι στην ολοκληρωτική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρείται, μπορεί να αποτρέψει και τελικά να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ - ΔΝΤ.

Παρά τις αλχημείες του Κατρούγκαλου, με το νέο ασφαλιστικό μειώνονται δραματικά οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, το ΜΤΠΥ απαξιώνεται πλήρως με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων , νέα μείωση προβλέπεται για το ΕΦΑΠΑΞ που έχει σταματήσει να χορηγείται από 1.9.2013. Η δέσμευση της κυβέρνησης στο νέο προϋπολογισμό για περικοπή από την κοινωνική ασφάλιση 1,8 δισ. ευρώ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το που οδηγούνται οι συντάξεις μας με το νέο ασφαλιστικό.

Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Από τη δυνατότητά μας να υπερασπισθούμε στο δρόμο τη σύνταξη και την αξιοπρέπειά μας θα κριθεί η ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όλοι στο Μουσείο - Πολυτεχνείο, Πέμπτη, 4.2, ώρα 10.00, κάτω από το πανό της ΠΕΣΕΚ."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …