Και η ΣΕΚΕΣ στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

sekesNEW-logo

Μόνο με τον αγώνα θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά εμείς επωμιζόμαστε τις οδυνηρές συνέπειες, τονίζει το Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ, εκδηλώνοντας την συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Πέμπτης, ως εξής:

"Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη διατήρηση του κοινωνικού αναδιανεμητικού του χαρακτήρα και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων για όλους - Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία για το Ασφαλιστικό στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για να μπει τέρμα στη μνημονιακή λαίλαπα και την λιτότητα, που συρρικνώνει δικαιώματα και εισοδήματα, καταρρακώνει την αξιοπρέπεια εργαζομένων και συνταξιούχων, καταστρέφει το μέλλον των νέων, διαλύει κάθε προσπάθεια για τον παραγωγικό μετασχηματισμό που έχουν ανάγκη ο τόπος και οι δυνάμεις της εργασίας, αποδείχτηκε ότι η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η εμπλοκή των εργαζομένων στην προσπάθεια απόκρουσης των εκβιασμών των «θεσμών» και των σχεδίων των ολιγαρχών του πλούτου. Δεν αποτελεί λύση ο συμβιβασμός και η αποδοχή των «μονοδρόμων».

Αγωνιζόμαστε εναντίον όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και των απαιτήσεων των δανειστών - εκβιαστών για το ασφαλιστικό και σε οποιοδήποτε σχέδιο για θεσμοθέτηση του lock out, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, νέα μείωση του κατώτατου μισθού καθώς και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Διεκδικούμε την ανάκτηση όσων παραχωρήθηκαν.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι θα συναινέσουν μόνο σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έχει ως βασικό όρο την αξιοπρεπή επιβίωσή τους και θα διασφαλίζει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, την αλληλεγγύη των γενεών, χωρίς καμία περικοπή στις συντάξεις. Εξαλείφοντας, ταυτόχρονα, τις παθογένειες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Ειδικά για την ΕΥΔΑΠ η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια θα δείξει την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι προθέσεις πολιτικών και οικονομικών κύκλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Συμμετέχουμε στην απεργία, όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούμε αλλά για να αποτρέψουμε. Συμμετέχουμε για να δηλώσουμε αγωνιστικά ότι βάζουμε γραμμή τερματισμού των μνημονιακών μέτρων.

  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το ραντεβού του ΣΕΚΕΣ είναι στις 11 π.μ. στη γωνία Σταδίου και Αιόλου (στα Χαυτεία)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΥΓ1: Όλοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς, με οποιαδήποτε μορφή εργασίας κι αν εργάζονται στην ΕΥΔΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία της 04-02-2016, απέχοντας από την εργασία τους στην ΕΥΔΑΠ αλλά και από οποιαδήποτε άλλη εργασία.

ΥΓ2: Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία της 4-2-2016, όλους τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες ΕΥΔΑΠ, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εργάζονται. Ενοικιαζόμενοι, εργολαβικοί, φοιτητές, μισθωμένα κλπ.

ΥΓ3: Οι αναλυτικές θέσεις του ΣΕΚΕΣ για τη κοινωνική ασφάλιση και το ασφαλισιτκό νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί με την ανακοίνωσή του στις 14/1/2016".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ- Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά κι η Ανάσταση στα δικά μας χέρια

Το μήνυμα του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Πάσχα «Το τέλος …