Συντάξεις και περικοπές στην...διαπραγμάτευση

syntaxi

Οι κωδικοί της ποσοτικοποίησης της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επί τάπητος στην έναρξη της νέας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που εγκαταστάθηκαν ξανά στην Αθήνα και θα έχουν την πρώτη τους επαφή με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκο Φράγκο, ο οποίος στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, που θα αναλάβει και την τελική συμφωνία και ανάλυση με τα τεχνικά κλιμάκια και το κουαρτέτο, εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων.
Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας τάσσονται στην προοπτική η δαπάνη για συντάξεις και ΕΚΑΣ που δεν θα υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ έως το 2060, όταν η τρόικα ζητά το ποσοστό να μην ξεπερνά τις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, με έτος αναφοράς το 2009, δηλαδή να μην υπερβαίνει το 11% του ΑΕΠ, κατά το ΔΝΤ.
Εάν επικρατήσει το τελευταίο τότε οι συντάξεις θα μειωθούν σταδιακά κατά 9 δισ. ευρώ, με άμεσες μεσοσταθμικές μειώσεις και στις κύριες συντάξεις κατά 15%, ή κλιμακωτές μειώσεις ανάλογα με το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αντέχει η ΕΕ νέα διεύρυνση προς τα ανατολικά;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει ξανά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της διεύρυνσης, 20 χρόνια …