11.500 εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται με κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ

kathigites-ekpaideytikoi-sxoleio030s-620x320

10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβάνει ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα διενεργηθεί χωρίς γραπτές εξετάσεις, αλλά με ειδικά κριτήρια.

Σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, το ΑΣΕΠ έως ότου παραλάβει το αίτημα με τους αναλυτικούς πίνακες ανά ειδικότητα, προετοιμάζει τις λεπτομέρειες της νέας διαδικασίας.

Στις επόμενες ημέρες θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών, τη νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τις προϋποθέσεις  και το νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, με βάση τη μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ, αφού θα αξιολογηθούν τα πτυχία τους, η ειδίκευσή τους, η προϋπηρεσία τους ως αναπληρωτές ή ως ωρομίσθιοι, ενώ θα εκτιμηθούν και κοινωνικά κριτήρια.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …