Κατρούγκαλος: 20% του εισοδήματος για να χρηματοδοτήσουμε τις συντάξεις(VIDEO)

590_88f56e7addaa6e9876b69b1339a580b1

«Δεν πρόκειται να κόψουμε καθόλου τις συντάξεις. Ούτε τις κύριες ούτε τις επικουρικές. Το νέο σύστημα βασίζεται σε δύο πολύ απλές αρχές. Ίδιοι κανόνες για όλους για τις εισφορές. 20% του πραγματικού μας εισοδήματος θα δίνουμε για να χρηματοδοτούμε την κύρια σύνταξη. Και αντίστοιχα όμοιοι κανόνες για την απονομή των συντάξεων.»

«Το ασφαλιστικό είναι ο αντι - ΕΝΦΙΑ. Ελαφραίνουμε τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου από τις εισφορές. Η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν τις δυο βασικές αρχές του δικού μας νομοσχεδίου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δέκα ευρώ παραπάνω το μήνα δεν θα καταστρέψουν κανένα αγρότη», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Και αυτοί οι άνθρωποι δίνοντας παραπάνω μισό ευρώ την ημέρα εισφορά θα πάρουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ. Ενώ τώρα αυτή η σύνταξη που παίρνουν ουσιαστικά καταργείται».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …