Τραβούν χειρόφρενο επ αόριστον οι οδηγοί Φορτηγών

 FORTHGAAPERGIA

Σε απεργία διαρκείας από τις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργία, προχωρούν οι αυτοκινητιστές-οδηγοί φορτηγών, με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της αντίδρασης του κλάδου στο ασφαλιστικό.

Ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και των αδειών ΕΔΥΜ (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών).

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση, φτιάχνοντας σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κάποιος και το φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους 100% και το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η Πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό που είναι λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία.

Χρόνια ολόκληρα ο χώρος μας διαμαρτύρεται σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα για τη λεηλασία που υφίσταται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταφορικών εταιριών, συχνά ελληνικών συμφερόντων, που εδρεύουν τυπικά στον φορολογικό παράδεισο της Βουλγαρίας, της Κύπρου, και τρίτων χωρών, για την ελλιπή φορολόγηση και υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των εταιριών αυτών προς ζημιά του ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων», τονίζει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Στην Τήνο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Το μήνυμα για …