Δεν κατανοεί την καθυστέρηση στην αξιολόγηση ο πρωθυπουργός(VIDEO)

TSIPRAS-MERKEL

Οι διαφωνίες των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να γίνουν αφορμή για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν  στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση επισήμανε ότι είναι μία πρόταση που που είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας και σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις καθώς η ελληνική πρόταση έχει κατατεθεί στους δανειστές από τις αρχές του έτους.

"Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις", είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι "οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για καθυστέρηση στην αξιολόγηση".

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και για την εσωτερική κοινωνική και πολιτική κατάσταση.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι στην ελληνική οικονομία υπάρχουν θετικά στοιχεία τα οποία συγκροτούν ένα πλαίσιο που δίνει δυνατότητες να περάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, την απορρόφηση κατά 97% των ευρωπαϊκών πόρων, την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ μίλησε για το γεγονός ότι μέσα στο 2015 υπήρξαν 170.000 θέσεις εργασίας περισσότερες και ότι ολοκληρώνονται συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας.

Τέλος σε ότι αφορά το προσφυγικό κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η κ. Μέρκελ ζητά να έχουν ολοκληρωθεί τα hotspots έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε διαξέγεται η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η συζήτηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της διάσκεψης για τους Σύρους πρόσφυγες, υπήρξε ο παρακάτω διάλογος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …