Μέχρι και η "Αυγή" διαπιστώνει ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα!

ImageHandler.ashx__2297

Η απόγνωση των πολιτών που διαδήλωσαν κατά της πολιτικής λιτότητας και των περικοπών την περασμένη Πέμπτη, περιγράφεται για πρώτη φορά και σε άρθρο της εφημερίδας της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», που σχολιάζει την μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας  κατά του ασφαλιστικού, με τίτλο «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο».
Συγκεκριμένα η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της καταγράφει τα νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2% του ΑΕΠ για το 2016-17 που ζητάει η Κομισιόν και τις περικοπές στις συντάξεις που ζητάει, όπως αναφέρει εμμέσως το ΔΝΤ.
«Τα όρια στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που εξελίσσεται σε αγώνα μετ' εμποδίων, έθεσαν χθες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις κατά της πολιτικής λιτότητας και των περικοπών», αναφέρει η εφημερίδα.
«Την ίδια ώρα η Κομισιόν σε έκθεσή της προσδιόριζε το δημοσιονομικό κενό της προσεχούς διετίας στο 2% του ΑΕΠ (3,5 δισ.), θέτοντας εμμέσως ζήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, παρ' ότι οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου μέχρι και χθες δεν είχαν θέσει στην κυβέρνηση σχετικό αίτημα. Η Κρ. Λαγκάρντ επανέλαβε από τη Ν. Υόρκη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο αν το ασφαλιστικό είναι "βιώσιμο", θέτοντας και αυτή εμμέσως ζήτημα περικοπών στις συντάξεις», συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτούς που παρανομούν

Όσοι τηρούν το νόμο είναι σύμμαχοί μας, όσοι δεν τον τηρεί θα είναι απέναντί μας, …