Στο Σύνταγμα κατεβαίνουν και κατασκηνώνουν τα τρακτέρ

MPLOKO-AGROTON-NIKAIA-780x452

Η απόφαση ελήφθη και αναμένεται να κλονίσει και την Αττική, μαθαίνοντας όλη η Ελλάδα πια ότι αγρότες υπάρχουν ακόμα και μια ανάσα από την πρωτεύουσα...

Αυτό αποφάσισαν και μάλιστα ομόφωνα σε μία πολύωρη συνεδρίαση οι εκπροσώπων των 68 μπλόκων, που συνεδρίασαν στη Νίκαια, προκαλώντας ασφυξία πολιτική και οικονομική στην κυβέρνηση, ξεκινώντας από την προσεχή Παρασκευή, όπου απειλούν ότι θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ανακοίνωσαν τα ακόλουθα:

-Συνέχιση και εντατικοποίηση του αποκλεισμού των δρόμων και τελωνείων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα

-Κάθοδος στην Αθήνα την Παρασκευή είτε με τρακτέρ είτε με λεωφορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος όπου θα κατασκηνώσουν τουλάχιστον επί τριήμερο.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

– Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.

– Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

– Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια

– Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.

– Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προϋπολογισμός 2024: Ποιές είναι οι κύριες πηγές για την αύξηση των εσόδων

Οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023, που διαμορφώθηκε στο 1,9% του …