Αγεφύρωτο το χάσμα Αγροτών-Κυβέρνησης(VIDEO&ΦΩΤΟ)

agrotes-patra-trakter-708

Αναβλήθηκε όπως αναμενόταν άλλωστε ο διάλογος για το αγροτικό στην βουλή, αφού δεν προσήλθαν όπως είχαν γνωστοποιήσει οι αγρότες απορρίπτοντας την πρωτοβουλία του προέδρου της βουλής, μιας και το αίτημα τους είναι ξεκάθαρο και αφορά στην οριστική απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού, που δεν δέχεται η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, πρότεινε να σταλεί διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής στα 20 μπλόκα των αγροτών, την οποία απέρριψε η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη.

Οι αγρότες κλιμακώνουν με 135 μπλόκα,  αποκλεισμούς εφορειών και υπηρεσιών, με μαζικότερα μπλόκα και πολύωρους αποκλεισμούς, με τα τελωνεία να είναι εκτός λειτουργίας από τις κινητοποιήσεις τους και οι πρώτες επιπτώσεις στην αγορά να αρχίζουν να γίνονται ορατές.

Οι αγρότες από 68 μπλόκα που μετείχαν στην σύσκεψη της Νίκαιας, εν τούτοις δηλώνουν αποφασισμένοι για την μεγάλη κινητοποίηση, αφού στα σχέδιά τους είναι ένα ιδιότυπο «μπλόκο» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το κλίμα όμως φορτίζεται επικίνδυνα, από την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ότι «Υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα θα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα απαγορευτεί από τις δυνάμεις της τροχαίας, η είσοδός τους προς το Σύνταγμα.

Εντωμεταξύ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας, απάντησε έμμεσα στην ανάρτηση στο διαδίκτυο μέλους του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχαία, ότι υπάρχει αστυνομία για να σταματήσουν τα μπλόκα κι οι καταλήψεις που είναι απαράδεκτες, λέγοντας ότι «Τα ΜΑΤ δεν θα σταματήσουν τους αγρότες.»

Εντωμεταξύ, σε επ' αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από τις 12 το μεσημέρι έχουν προχωρήσει οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους και δίνοντας στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο περιμένουν απαντήσεις.

http://aftovi.27210.gr/mediafiles/2016/02/12705725_1731289803769647_3370203303959082858_n.jpg

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Βαθαίνει ο εξισλαμισμός της παιδείας

Το νέο πρόγραμμα διδακτέας ύλης περιλαμβάνει την διδασκαλία νέων δογμάτων, όπως της Γαλάζιας Πατρίδας, και …