Οι φυσικοθεραπευτές απεργούν και απειλούν" με κλιμάκωση

fisiotherapeia-620x320

Tην Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα απαντήσουν προειδοποιητικά οι Φυσικοθεραπευτές, στην μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους και αν στην συνάντηση της Παρασκευής με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα προχωρήσουν σε πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Την Τετάρτη εκτός από την απεργία έχουν προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας στην εξ΄ςη ανακοίνωση τους:
«Η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών θα τεθεί σε εφαρμογή στην περίπτωση κατά την οποία αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν κατάργηση του clawback και των επιστροφών που, όπως αναφέρουν, τους στερούν έξι μήνες τον χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, καθώς και τη σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …