Από την επίσχεση εργασίας στην παράνομη απόλυση(Τι κάνει το Υπουργείο;)

ypourgeio-ergasias

Σε παράβαση της νομοθεσίας, για παράνομη απόλυση εργαζομένων που απεργούσαν με τη μορφή της επίσχεση εργασίας, προσχώρησε η εταιρεία «Γενική Καλωδίων Ορφανίδης», η οποία δήλωσε εν αγνοία τους στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη την «οικειοθελή τους αποχώρηση»!
Το υπουργείο την καταγγέλλει και δηλώνει «ανεξήγητη» την αδιαλλαξία της, μετά την άκαρπη τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ανάμεσα στην εταιρεία, σε εκπροσώπους εργαζομένων και του υπουργείου Εργασίας.
Εδώ και τουλάχιστον ενάμιση έτος, η εταιρία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των έναντι πληρωμών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά περιόδους απασχολεί τους εργαζόμενους, εκ περιτροπής, όπως έγινε το δίμηνο Ιουνίου και Ιουλίου του 2014. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των έναντι πληρωμών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά περιόδους απασχολεί τους εργαζόμενους, εκ περιτροπής, όπως έγινε το δίμηνο Ιουνίου και Ιουλίου του 2014. Τους τελευταίους μήνες δεν έχει δώσει δεδουλευμένα και από τους 65 εργαζόμενους στην Κόρινθο, οι 15 προέβησαν σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Νοέμβριο, διεκδικώντας μισθούς 4 μηνών, ενώ υπάρχουν συνάδελφοί τους με μεγαλύτερες οφειλές.
Οι εργαζόμενοι που ήσαν σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, έμαθαν ότι απολύθηκαν και χωρίς μισθούς και αποζημιώσεις και το υπουργείο, μένει στην πάγια τακτική του, των δημόσιων καταγγελιών, όπως αυτή που ακολουθεί:
"Είναι ανεξήγητη η αδιαλλαξία της επιχείρησης και για αυτό θα ενεργοποιηθούν όλες οι ελεγκτικές διαδικασίες για να υποβληθούν τυχόν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε βάρος της εταιρίας."
Να σημειωθεί ότι έχει απολύσει συνολικά 35 άτομα, την τελευταία τριετία.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με ζημία 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 η ρωσική Gazprom

Οι ζημιέ της Gazprom έφτασαν στα 6,84 δισ. δολ.  Ζημιές για πρώτη φορά σε διάστημα …