Να και ένα διαφορετικό Υπουργείο-Το Υπουργείο "Ευτυχίας"

eytyxia

Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο δυστυχίας, μόνο έκπληξη θα μπορούσε να θεωρηθεί η είδηση ότι υπάρχει χώρα που δημιούργησε το Υπουργείο Ευτυχίας!
Κι όμως είναι αληθινό και αφορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου το χρήμα ρέει άφθονο και οι κάτοικοι του φημίζονται για την καλή τους θέση στην ευτυχία.
Διεθνώς η χώρα είναι αρκετά ευτυχισμένη. Στην έκθεση World Hapiness Report, για το 2015, κατατάσσεται στην 20 θέση, πάνω από την Βρετανία και κάτω από το Βέλγιο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελβετία και στο νούμερο 15 οι ΗΠΑ. Η σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία βρίσκεται στην 156η θέση.
Μάλλον όμως θέλουν ενίσχυση των ποσοστών τους και γνωρίζουν και την γνωστή Ελληνική παροιμία «Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία!», την οποία θέλουν να καταρρίψουν.
Αυτό λοιπόν αποφάσισε να το αλλάξει ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) και ηγέτης του Ντουμπάι, με διπλή σημαντική του απόφαση για την δημιουργία, λειτουργία και αποτελεσματικότητα δύο νέων Υπουργείων στην χώρα του.
Το Υπουργείο Ευτυχίας και το Υπουργείο Ανεκτικότητας…
Όπως ο ίδιος κατέστησε σαφές μέσω του προφίλ του στο twitter:
«Είναι το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού επιτευγμάτων και προσφοράς στον λαό και ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να τον υπηρετούμε (τον λαό) και να τον φροντίζουμε. Η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχουμε παράσχει όλες τις βασικές υπηρεσίες έως τώρα, παιδεία και υγεία, και τώρα μπορούμε να θέσουμε υψηλότερους στόχους».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: To think tank μεταναστευτικής πολιτικής

Τα Think Tank Mεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαρτίζουν οι Βασίλης Κερασιώτης, Γιονούς Μουχαμμαντί, Ηλέκτρα Ζαπώνη, …