ΔΩΡΕΑΝ οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα

foto
Την  Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, με την τοποθέτηση οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, από ομάδα της «Greenpeace» επτά νοικοκυριά στο χωριό Ψίνθος της Ρόδου και θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές, με επιλεγμένες οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες θα μπορούν να παράγουν μέχρι και το 100% των ενεργειακών αναγκών τους.
Το κόστος για την αγορά και εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 2 - 3kW αναλαμβάνει η περιβαλλοντική οργάνωση χωρίς καμία επιβάρυνση, για τους δικαιούχους.
Τα εγκατεστημένα συστήματα θα συνδεθούν στο δίκτυο στη βάση όσων ορίζει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοπαραγωγή ενέργειας (net-metering). «Το μέλλον ανήκει στον ήλιο και η χώρα μας έχει μπροστά της μία τεράστια ευκαιρία: να αξιοποιήσει την ηλιακή ενέργεια για να ηλεκτροδοτήσει με οικονομικό τρόπο νοικοκυριά και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηρίξει τους πιο αδύναμους πολίτες που μαστίζονται από τη φτώχεια. Να μειώσει την εξάρτηση από τα ακριβά εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπεύθυνος εκστρατειών της οργάνωσης, Δημήτρης Ιμπραήμ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξημένες κατά 20,9% σε αξία οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών

Θετικά κινούνται και οι εξαγωγές - Το διάστημα Ιανουάριου-Μαρτίου 2024 οι αποστολές λαχανικών αυξήθηκαν κατά …