Συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο

gsevee

Τον κίνδυνο της επέκτασης της υφεσιακής κατάστασης της χώρας με το νέο ασφαλιστικό και τα μέτρα περικοπών συντάξεων και αύξησης των εισφορών, επισημαίνει στην ανακοίνωση-συμμετοχής της στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα η ΓΣΕΒΕΕ, που απευθύνει έκκληση στα μέλη της να δώσουν δυναμικό παρόν. Όπως τονίζει:
«Οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για «βελτιωτικές» παρεμβάσεις στο προτεινόμενο ασφαλιστικό σχέδιο δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα των επαγγελματιών και τις ανάγκες της κοινωνίας για ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με αναπτυξιακή στόχευση. Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, είναι σαφές ότι στις ελάχιστες βελτιώσεις που σχεδιάστηκαν για τους νέους επιστήμονες επαγγελματίες, δεν περιλαμβάνεται η ευρεία μάζα των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.
Η τακτική των διαρροών και της παρελκυστικής πολιτικής εκ μέρους των θεσμών παράγει νέα αβεβαιότητα στην αγορά που επιβαρύνει την οικονομία, την κοινωνία, απαξιώνει την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία.
Οι φερόμενες προτάσεις τους για νέες περικοπές σε συντάξεις όλων των κατηγοριών θα οδηγήσουν εκ νέου σε υφεσιακά αποτελέσματα. Άραγε, για πόσο διάστημα ακόμη θα πειραματίζονται στην πλάτη της ταλαιπωρημένης ελληνικής οικονομίας με δογματικές εμμονές και τιμωρητικές λογικές;»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αρχηγικός «συνωστισμός» στη Βόρεια Ελλάδα

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή με τα κόμματα από τα δεξιά …