Εντοπίστηκε και η σορός του κυβερνήτη του Αγκούστα Μπελ(VIDEO&ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

6941E509DB99B227039EE6317BFF620A

Νεότερη Ενημέρωση 13.42

Εντοπίστηκε από άνδρες των σωστικών συνεργείων και η τρίτη σορός, αυτή του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, που συνετρίβη χθες στην Κίναρο.

Η σορός βρέθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Αναστασίου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου  Ευαγγέλου.

Νεότερη Ενημέρωση 12 Φεβ 2016 @ 08:43

Συνεχίζονται οι έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας, για τον εντοπισμό του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που θεωρείται αγνοούμενος.

590_14b5a5e49423d0cd0ae2e42a909a69aa

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του υποπλοιάρχου συμμετέχουν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το μοιραίο ελικόπτερο συνετρίβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, με αποτέλεσμα των θάνατο των τριών μελών του πληρώματος, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

ELIKOPTERO.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατόπιν τούτου, οι σημερινές ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις, ενώ αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα.

Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, ήταν έγγαμος με ένα παιδί 4,5 ετών και η γυναίκα του διανύει τον 5ο μήνα της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, που αγνοείται, γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.

Αρχική Ενημέρωση 11 Φεβ 2016 @ 08:19

Στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης χάθηκε το σήμα ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού με τριμελές πλήρωμα, τα συντρίμια του οποίου εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή της Κινάρου μεταξύ Αστυπάλαιας και Καλύμνου. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για το πλήρωμα, το οποίο είναι νεκρό.

Πρόκειται για τον Υποπλοίαρχο, Αναστάσιο Τουλίτση, τον Υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ναυτίλο Ελευθέριο Ευαγγέλου, τους οποίους ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ανέφερε ως αγνοούμενους.

Πρόκεται για το Pr;AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο, που έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό και είναι παντός καιρού.

Εδώ βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου – ΦΩΤΟ

Το πλήρωμα δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού. Το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση και είχε απονηωθεί από φρεγάτα

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς - Dimand

Η εν λόγω συνεργασία αφορά αρχικά στην υλοποίηση τεσσάρων έργων ανάπτυξης ακινήτων Στη σύναψη στρατηγικής …