2.000.000 ανασφάλιστοι θα αποκτήσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

nosokomeio-foreio-

Στη Βουλή θα κατατεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση, που αφορά στην καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών.
Θα εγκριθεί αυξημένη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μαζί με πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, θα μπορέσουν να φέρουν σε πέρας τα ταμεία, την κάλυψη των αναγκών της μεγάλης αυτής μερίδας Ελλήνων πολιτών.
«Θεωρούμε ότι ήδη, από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή, υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία γι' αυτή την εξέλιξη. Θέλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτήν την περίοδο. Γι' αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές σε δεύτερη ανάγνωση», σημείωσε στην σχετική προαναγγελία του στην Ολομέλεια ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε αυτή τη δυναμική και …