Κρητικός εξαπάτησε το ΙΚΑ κατά 100.000 ευρώ, επί μία 20ετία!

dikastirio4-620x320

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει προσδιοριστεί για την Δευτέρα, αν δεν αναβληθεί εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, η δίκη  67χρονου Ηρακλειώτη, μετά από μήνυση που υπέβαλλε το ΙΚΑ, διεκδικώντας την επιστροφή τα χρημάτων που παρανόμως είχε λάβει, ύψους 100.000 ευρώ, αφού εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά είχε εξαπατήσει το ΙΚΑ και εισέπραττε και αναπηρική σύνταξη.

Τώρα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, με την παράνομη είσπραξη αναπηρικής σύνταξης.

Ο δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση «για την οποία πιστεύουμε ότι όταν θα γίνει η δίκη, το δικαστήριο θα αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και ο πελάτης μου θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η υπόθεσή του αποκαλύφθηκε το 2012 μετά την ενοποίηση του ταμείου των τραπεζικών με το ΙΚΑ και τους ελέγχους που έγιναν.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Στην Τήνο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Το μήνυμα για …