Παιδόφιλοι δρουν μέσω... Facebook!

facebook-620x320

«Ομάδες» παιδόφιλων εξαπλώνουν ανενόχλητα την δράση τους χρησιμοποιώντας το Facebook, με σελίδες και «υλικό» που το περιεχόμενό τους δεν μπορούν να το δουν όλοι αλλά μόνο οι «εξαίρετοι» που είναι μέλη τους, οπότε είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν ακόμα και από τον διαχειριστή, ώστε τα προφίλ να κατέβουν οριστικά και το περιεχόμενο τους να διαγραφεί.
Αυτό αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, από τα στοιχεία που διαθέτει μετά από έρευνα που διενήργησε και στην οποία εντοπίστηκε ότι έχουν δημιουργηθεί μυστικές ομάδες, στην γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων διακινείται παιδική πορνογραφία.
Εκπρόσωπος της εταιρείας του Facebook, που ενημερώθηκε για το ρεπορτάζ, δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται αδιάκοπα για να αφαιρέσει υλικό «που δεν πρέπει να υπάρχει».
Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το BBC εντόπισε μια ομάδα που «ειδικεύεται» σε φωτογραφίες παιδιών με τις σχολικές φορεσιές τους. Από αυτές αρκετές είχαν κλαπεί από εφημερίδες, καταλόγους ρουχισμού ή ακόμα και κοινωνικά δίκτυα και δεν ήταν σεξουαλικού περιεχομένου αλλά.
Αλλά βρέθηκαν πολλές που είχαν ληφθεί κρυφά από χρήστες σε δημόσιους χώρους και χαρακτηρίζονται εμφανώς ανησυχητικές.
Ωστόσο από την έρευνα, πιο αναλυτικά προέκυψε:
-Υπάρχουν αρκετές τέτοιες κρυφές ομάδες, μια εκ των οποίων διαχειρίζεται άντρας που έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία.
-Εκτός από τις εικόνες παιδικής πορνογραφίες, στα προφίλ αυτά υπάρχουν και σχόλια δεκάδων διεστραμμένων χρηστών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …