Το ένα ασφαλιστικό ταμείο, γίνονται τρία;

katrougkalos9-intime

Μπέρδεψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, την μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων ασφαλισμένων, αφού άλλο προσχέδιο ξέρουν και άλλο φαίνεται ότι μελετάται, με αφορμή την δήλωση του υπουργού στη βουλή, ότι είναι πιθανό το ένα ταμείο για όλους, να γίνει τρία για όλους.
Για να χρησιμοποιήσουμε όμως τα ακριβή λόγια του κ.Κατρούγκλου, μετά από σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, «να μείνουν τρία ταμεία αντί να τσουβαλιαστούν σε ένα», απάντησε:
«Για αυτά τα οποία λέτε, να σας πως ότι για τα τρία Ταμεία, ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη».
Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν για έναν ασφαλιστικό φορέα, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή το Τρίτο Μνημόνιο.
Τον Ιούλιο, στον νόμο 4336, που ψηφίσατε, γίνεται λόγος για ενιαία οντότητα, άρα όσοι έχετε πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα να μάθετε τουλάχιστον ότι τα γραπτά μένουν και φαίνονται.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε αυτή τη δυναμική και …